Libia nuk është Kosovë!

Etjon Basha

Demokratët (ata të partisë) në ShBA e kanë vendosur veten në një pozitë të vështirë: në vitet kur Republikani Bush drejtonte Shtëpinë e Bardhë, kritikonin me të madhe dhe me shumë të drejtë luftërat amerikane në Afganistan dhe Irak si amorale, genocidale, djegie parash dhe që krijonin përshtypjen tek vendet islamike që lufta ishte drejtuar kundër tyre.

Continue reading “Libia nuk është Kosovë!”

Socializmi shqiptar rron dhe është shëndosh e mirë

Bardhyl Salihu

Tani që Qeveria e Kosovës i ka marrë disa masa për privatizimin e ndërmarrjeve publike, absolutisht gjëja e vetme e mirë që e ka bërë që nga ekzistenca e saj, në opinionin e gjerë ka lindur një ndjenjë totalisht e pabazë kundër këtij procesi ekonomik tejet të nevojshëm. Është e tmerrshme që popullit më të varfër të Evropës, të cilit i duhet liria ekonomike më së shumti, të ketë këso mendime socialiste.

Continue reading “Socializmi shqiptar rron dhe është shëndosh e mirë”

Zgjedhjet vendore të 8 Majit: pikërisht kur mendoja që i kisha dëgjuar të gjitha!

Etjon Basha

Nuk pretendoj ta kem ndjekur me vëmendje fushatën e saponisur që forcat politike në Shqipëri po zhvillojnë për zgjedhjet vendore të 8 Majit (kam me c’te merrem gjate dites, jo per gje). Më shumë mund të flas për ato që më ka kapur veshi duke lëvizur në stacionet e ndryshme. Dhe ajo që më ka kapur veshi është tmerruese.

Continue reading “Zgjedhjet vendore të 8 Majit: pikërisht kur mendoja që i kisha dëgjuar të gjitha!”

Paga minimale do ta rrisë papunësinë

Bardhyl Salihu

Këshilli Ekonomik Social (KES) e ka marrë përsipër përgjegjësinë për përcaktimin e një page minimale për të gjithë punëtorët në Kosovë. Diskutimet rreth nivelit të pagës minimale po zhvillohen në mes dy sindikatave kryesore dhe përfaqësuesve të biznesit, por askush nuk po merret me pyetjen thelbësore: a duhet të ketë pagë minimale në Kosovë fare?

Continue reading “Paga minimale do ta rrisë papunësinë”