Vetëvrasja me ngadalësim e Vardarskës

“Lum kush të rrojë/ ta shohë Zonjë”

Etjon Basha

Ndonëse mund të shkasim pak nga tematika e zakonshme e blogut, nuk më rihet pa i thënë dy fjalë mbi situatën në ‘Maqedoni’.

U bënë ca kohë tashmë që sulmet fizike mbi pronën dhe shëndetin e shqiptarëve atje u janë shtuar repertorit të zakonshëm të provokimeve të hapura. Me ç’dëgjoj më krijohet përshtypja se fqinji ynë i dashur po shket në atë që njihet si ‘low intensity warfare’. Në shqip termin mund ta përkthenim fare mirë si ‘prag lufte civile’.

Continue reading “Vetëvrasja me ngadalësim e Vardarskës”

Egziston liria e medias në Shqipëri? (pjesa 2 nga 2)

Etjon Basha

(vijon…)

4) Liria relative

Shumëkush mund të jetë çuditur nga ato që kam shkruar deri tani pasi asnjë nga këto pika nuk del ndonjëherë nëpër debatet mbi lirinë e medias. Asnjëherë nuk diskutohet mbi liçensimin apo censurën potenciale të KKRT-së kur bie fjala për ‘lirinë e medias’, ndonëse këto janë pikat reale ku debati duhet të fokusohet. Po atëherë, për çfarë diskutohet? Cilat qenkan gabimet e mëdha të qeverive shqiptare në marrëdhëniet me median? Pse na u mërzit BE-ja dhe organizmat majtiste të medias mbi lirinë këtu tek ne?

Continue reading “Egziston liria e medias në Shqipëri? (pjesa 2 nga 2)”

Egziston liria e medias në Shqipëri? (pjesa 1 nga 2)

Etjon Basha

Image

Ngado të shohësh, përgjigja thuajse unanime për këtë pyetje duket të jetë një “jo!” e bindur.  Në Shqipëri jo vetëm që nuk na egzistoka liria e medias, por na qenka instaluar një represion i egër ndaj lirisë së shprehjes. Sigurisht këto pretendime shkruhen në faqet e para të gazetave ‘të represuara’, dhe bombastohen në sekondat e para të edicioneve informative në stacionet ‘e skllavëruara’!

Continue reading “Egziston liria e medias në Shqipëri? (pjesa 1 nga 2)”