Debat mbi Kryqëzatën anti-ndërtim

Etjon Basha

Le të përfitojmë nga vendimi  I shumëpritur (për shumëkënd) i Qeverisë se re Shqiptare për të vendosur një moratorium tërësor (të përkohshëm?) mbi ndërtimet e reja në qytetet-muze të Beratit, Krujës  dhe Gjirokastrës për të diskutuar konceptin e “manaxhimit urban”, shpesh i cikur por kurrë i sqaruar sa duhet në blogun tonë modest. Dhe për të ndryshuar disi stilin, le ta zhvillomë postimin në formën e lashtë të debatit, në rastin tonë mes një etatisti racional– Qytetari i Angazhuar – dhe një avokati të pashpresë të tregut të lirë, Mikroborgjezi. Kërkoj falje paraprakisht për postimin disi të gjatë.

O burra, të shmangim katastrofën!
O burra, të shmangim katastrofën!

Continue reading “Debat mbi Kryqëzatën anti-ndërtim”