Taksa e frikshme e daljes nga vendi

Etjon Basha

1

Ndonëse Qeveria e re e majtë ka ndërmarrë disa lëvizje të bujshme dhe ka sjellë një frymë të ndryshme prej asaj të shumicës paraardhëse, sërish në blogun tonë modest nuk është ndërmarrë ndonjë analizë e plotë e reformave të ndryshme të porpozuara, me disa përjashtime. Arsyeja kryesore pas kësaj “neglizhence” është që thuajse çdo masë e ndërmarrë nga shumica e re në Shqipëri është diskutuar disa herë më parë në kontekste të ndryshme në këtë blog, qoftë prej meje e qoftë prej Bardhylit.

Në veçanti do veçoja shkrimin mbi marshimin e pandalshëm drejt korporatizmit, jetësim i të cilit duket të jenë reformat e shumicës aktuale. Siç është argumentuar në atë shkrim, klasa e lartë, e vënë për shkak të mendësisë etatiste të Shqiptarit mesatar para zgjedhjes mes nënshtrimit nga shteti dhe kontrollit të tij, doemos qe zgjedh mundësinë e dytë. Dhe qeveria aktuale nuk duket të përfaqësojë tjetër veç sistematizimin e këtij parimi, edhe më shumë nga qeveria e shkuar.

Continue reading “Taksa e frikshme e daljes nga vendi”