Kur ke kohë të tepërt në aeroport: kronika të luftës ekonomike ballkanike

Para disa javësh mu desh të kaloja disa orë tranziti në aeroportin e Beogradit, ku dhe u përballa me një dilemë të madhe ekonomike. Pasi bëra disa shpenzime të rastit me mbeti në xhep një shumë e vogël dinarësh dhe me tri orë kohë deri sa të nisej avioni im, u vura para kësaj dileme. Paratë ishin shumë pak për tu kthyer në euro, dhe nga Beogradi nuk do më duhej të kaloja më. Kështu, shuma ose do shpenzohej në aeroport, ose do lihej e papërdorur. Duke pasur parasysh dashurinë time të madhe për fqinjët tanë të nderuar, si mund ti shkaktoja dëmin më të madh ekonomik Serbisë, duke e djegur kartëmonedhën, apo duke e shpenzuar?

Duke pasur orë të tëra kohë, iu futa logjikës ekonomike.

Continue reading “Kur ke kohë të tepërt në aeroport: kronika të luftës ekonomike ballkanike”

Kundër kulturës së korrupsionit

Të drejtat autoriale i mbanë Gazeta Jeta në Kosovë

Përhapja e gjerë dhe rezistenca e vazhdueshme e korrupsionit në Kosovë gjatë 15 viteve të fundit ka krijuar idenë pesimiste që ai nuk mund të ndalet. Një pjesë e këtij defetizmi është e kuptueshme: korrupsioni është kulturë dhe kulturat ndryshojnë ngadalë. Continue reading “Kundër kulturës së korrupsionit”